Tien leuke feiten over katten!

  1. Katten Hebben Geen Zoete Tand: Wist je dat katten genetisch zo zijn afgesteld dat ze geen zoete smaken kunnen proeven? Terwijl jij geniet van je zoete lekkernijen, blijft je kat liever bij haar hartige maaltijden.

  2. Links of Rechts? Poezen en Katers hebben een Voorkeur: Net als mensen hebben katten een dominante poot. Meestal zijn poezen rechtspotig, terwijl katers linkspotig zijn. Een uniek stukje karakter dat je misschien nog niet had opgemerkt!

  3. Katten Zijn Geen Pestkoppen: Denk je soms dat je kat je expres plaagt? Het blijkt dat katten zich niet schuldig voelen of treiteren. Dus, als je die glinstering in hun ogen ziet terwijl ze iets ondeugends doen, is het gewoon hun natuurlijke nieuwsgierigheid.

  4. Elegante Drinkgewoontes: Wanneer je kat drinkt, strijkt ze zachtjes met haar tong over het wateroppervlak in plaats van het in te duiken zoals honden. Een fascinerende gewoonte waarbij ze vier keer per seconde 0,1 milliliter water opneemt.

  5. Samenleven: Katten en Honden in Harmonie: Een kat en hond kunnen prima onder één dak leven. De sleutel is het introduceren van de kat voordat de hond arriveert en ervoor te zorgen dat de kat jonger is dan zes maanden, terwijl de hond jonger is dan een jaar.

  6. De Mysterieuze Prooi: Slechts dertig procent van de prooien die katten buiten vangen, wordt daadwerkelijk gegeten. Wanneer je kat je een 'cadeautje' brengt, beschouw het dan als een les in jagen, gericht aan haar 'menselijke' familie.

  7. Herkenning van Baasje's Stem: Katten herkennen de stem van hun baasje en een vreemde die hun naam roept. Hoewel ze niet zo uitbundig reageren als honden, laten ze het subtiel zien door hun kop te draaien en oren te bewegen.

  8. De Val Van Een Kat: Katten hebben een opmerkelijk overlevingsmechanisme bij vallen. Ze draaien hun lichaam in een wokkelvorm, zodat ze altijd op hun pootjes landen. Zelfs vanaf de 34e verdieping overleefde kat Voodoo zijn val!

  9. De Oudste Kat Ooit: De titel van de oudste kat ging naar Creme Puff uit Texas. Bij haar overlijden in 2005 was ze 38 jaar en drie dagen oud. Een indrukwekkende levensduur voor een kat.

  10. Muziek voor Katten: Vergeet Bach, katten houden van geluiden uit hun eigen communicatierepertoire. Onderzoek suggereert dat ze meer genieten van frequenties die overeenkomen met kattenstemmen dan van menselijke tonen.


Catsify, hier zijn enkele nieuwe inzichten in de mysterieuze wereld van onze geliefde katachtige metgezellen! 🐾✨

Terug naar blog