Hoe werkt een zelfreinigende kattenbak?

Hoe werkt een automatische kattenbak?
Een automatische kattenbak is ontworpen met als doel het leven van zowel jou als je kat te vergemakkelijken. Maar hoe werkt zo'n kattenbak eigenlijk?

Zelfreinigende kattenbak functionaliteit
Over het algemeen bestaat een automatische kattenbak uit een speciale bak met een ingebouwd mechanisme dat automatisch de kattenbakvulling reinigt. De werking van dit mechanisme kan variëren afhankelijk van het merk en model van de kattenbak.

Een gangbare methode is het gebruik van een sensor die registreert wanneer je kat de kattenbak heeft gebruikt. Zodra de kat de bak verlaat, wordt het mechanisme geactiveerd en start het reinigingsproces. Dit kan betekenen dat de gebruikte kattenbakvulling wordt verzameld en opgeslagen in een apart compartiment, terwijl de bak zelf gereinigd en gedesinfecteerd wordt.

Sommige automatische kattenbakken hebben zelfs een ingebouwd systeem dat de gebruikte kattenbakvulling automatisch vervangt door nieuwe vulling.

Stroomvoorziening via batterij of netstroom
Automatische kattenbakken worden vaak aangedreven door elektriciteit of batterijen, waardoor het mechanisme op de juiste momenten goed functioneert en de kattenbak wordt gereinigd. Sommige modellen zijn uitgerust met een timerfunctie, waarmee je kunt instellen wanneer de kattenbak gereinigd moet worden.
Terug naar blog