Wat is een goede zelfreinigende kattenbak?

Wat is een goede zelfreinigende kattenbak?

Een goede zelfreinigende kattenbak is een die efficiënt en effectief werkt om de uitwerpselen van je kat te verwijderen zonder dat je er zelf veel werk aan hebt.

Catsify verkoopt twee kattenbakken die zeer goed presteren. Catsify biedt modellen zoals de 65Liter en de XXL versie, die beide bekend staan om hun gebruiksgemak en betrouwbaarheid.

Zelfreinigende kattenbak


Hoe werkt de zelfreinigende kattenbak?

De zelfreinigende kattenbakken van Catsify werken door middel van een automatisch systeem dat de uitwerpselen van je kat scheidt van de schone kattenbakvulling. Hier is een overzicht van hoe het proces meestal werkt:

 1. Sensor Detectie: De kattenbak is uitgerust met sensoren die detecteren wanneer de kat de bak heeft gebruikt.
 2. Wachttijd: Na een korte wachttijd, zodat de uitwerpselen stevig genoeg zijn om gemakkelijk te worden verwijderd, start het reinigingsproces.
 3. Reinigingsmechanisme: Een mechanische arm of een draaiend systeem scheidt de uitwerpselen van de schone vulling. De uitwerpselen worden naar een aparte opvangbak geleid.
 4. Opslag van Afval: Het afval wordt opgeslagen in een afgesloten compartiment, wat geuren minimaliseert en de omgeving schoon houdt.
 5. Melding: Sommige modellen hebben ook een meldingssysteem dat aangeeft wanneer de opvangbak vol is en geleegd moet worden.


Is een automatische kattenbak goed?

Ja, een automatische kattenbak kan zeer goed zijn, vooral voor mensen met een druk schema of meerdere katten. Hier zijn enkele voordelen:
 • Tijdbesparing: Je hoeft niet dagelijks de kattenbak handmatig schoon te maken.
 • Hygiëne: Automatische kattenbakken zorgen voor een consistent schone omgeving, wat de hygiëne bevordert.
 • Gecontroleerde geuren: Veel automatische kattenbakken zijn ontworpen om geuren te minimaliseren, wat vooral handig is in kleinere woonruimtes.
 • Comfort voor de kat: Sommige katten geven de voorkeur aan een schone bak en zullen blij zijn met de regelmatige schoonmaak.

Hoe vaak moet je een automatische kattenbak schoonmaken?

Hoewel een automatische kattenbak het meeste werk voor je doet, is het nog steeds belangrijk om enkele onderhoudstaken uit te voeren:
 • Leeg de opvangbak: Dit doe je vaak als de opvang bak bijna vol zit. De app van je kattenbak zal dit dan ook aangeven. 
 • Vervang de kattenbakvulling: Regelmatig de vulling vervangen is essentieel om de bak fris en geurvrij te houden. Dit moet om de 14 dagen zeker gebeuren! Dit ligt dan ook aan het type vulling. 
 • Reinig de bak zelf: Het is een goed idee om de kattenbak eens per maand grondig te reinigen. Dit kan gewoon onder de kraan!
Terug naar blog